REIKI

 

 

Δήλωσε θέση εδώ 

Η θεραπευτική τέχνη της τοποθέτησης των χεριών πάνω σε ένα σώμα έμβιου όντος, με σκοπό την βελτίωση της ροής του Κι, ώστε να επέλθει ισορροπία σε όλα τα επίπεδα της ύπαρξης. Είναι μία πανάρχαια τέχνη, που την έφερε ξανά στον πλανήτη Γη ο ιάπωνας Dr Mikao Usui στις αρχές του 1900.

 

Rei

Η λέξη Reiki προέρχεται από δύο ιαπωνικές λέξεις, την λέξη rei και την λέξη ki. Rei σημαίνει συμπαντική και αυτόν τον ορισμό υιοθετούν οι περισσότεροι στην μετάφρασή της.

Τα ιαπωνικά ιδεογράμματα έχουν πολλά επίπεδα ερμηνείας, από την απλή καθημερινή ερμηνεία ως την υψηλότερη εσωτερική. Όταν ερευνήσουμε στα εσωτερικά νοήματα της γραφής kanji (ιαπωνική γραφή), για την λέξη Rei, τότε θα δούμε ότι της έχει δοθεί μία πολύ πιο βαθύτερη έννοια. Η λέξη Rei, όπως έχει χρησιμοποιηθεί στο Reiki, στην πλέον ακριβή μετάφρασή της, σημαίνει υψηλότερη γνώση ή πνευματική συνειδητότητα.

Αυτή είναι η σοφία η οποία προέρχεται από τον Θεό ή τον Ανώτερο Εαυτό και είναι η Θεϊκή Συνειδητότητα η οποία γνωρίζει τα πάντα. Γνωρίζει την κάθε οντότητα ξεχωριστά και την αιτία όλων των θεμάτων και δυσκολιών, καθώς επίσης γνωρίζει και πώς να τα θεραπεύει.

 

Ki

Ki = ζωτική Ενέργεια. Κάθε ζωντανό σώμα ανθρώπου ή άλλου έμβιου όντος εκπέμπει ενέργεια. Αυτή η ενέργεια είναι η αυτόνομη ζωτική ενέργεια και είναι γνωστή από τους αρχαίους χρόνους με ονόματα όπως Ki στην Ιαπωνία,Chi στην Κίνα, Οργόνη στην Δύση από τον θεραπευτή Βίλχεμ Ράιχ, Πράνα στην Ινδία, Μάνα στους Hunas, τους σαμάνους της Χαβάη, Αιθέρας στους αρχαίους Έλληνες, Ruach στους Εβραίους, Barraka στον Ισλαμισμό κ.ά. 

Το Ki δεν ανήκει στις φυσικές ενέργειες, αλλά προέρχεται από άλλα ανώτερα επίπεδα ύπαρξης και δίνει ζωή σε όλα τα όντα. Για όσο χρονικό διάστημα είναι κάτι ζωντανό, εδώ στην 3η διάσταση, έχει την ζωτική ενέργεια να κινείται μέσα από εκείνο και γύρω του. Όταν η ζωτική ενέργεια αποχωρεί, τότε το όν πεθαίνει ή καλύτερα αφήνει το επίπεδο της 3ης διάστασης και αναχωρεί για υψηλότερα επίπεδα ύπαρξης.

Αν η ζωτική μας ενέργεια είναι χαμηλή ή αν υπάρχει κάποιος περιορισμός στη ροή της, τότε είμαστε περισσότερο επιρρεπείς στην ασθένεια. Όταν είναι υψηλή και ρέει ελεύθερα, τότε είμαστε ανθεκτικοί. Η ζωτική ενέργεια παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο σε όλα όσα κάνουμε. Δίνει ζωή στο φυσικό μας σώμα και έχει υψηλότερα επίπεδα έκφρασης.

Το Ki είναι επίσης η πρωταρχική ενέργεια των συναισθημάτων μας, των σκέψεών μας και της πνευματικής μας ζωής.

Οι κινέζοι θεωρούν πολύ σημαντική την ζωτική ενέργεια. Την έχουν μελετήσει επί χιλιάδες χρόνια και έχουν βρει πολλά και διαφορετικά είδη Ki. Τριάντα δύο διαφορετικά είδη Ki αναφέρονται στο βιβλίο τους “ The yellow Emperor’s Classic of Internal Medicine” το οποίο είναι πάνω από 4.000 χρόνια παλαιό.

Η έννοια του Reiki συνοψίζεται ως εξής : Είναι η Θεϊκή Συνειδητότητα που αποκαλείται Rei, η οποία καθοδηγεί την ζωτική ενέργεια που αποκαλείται Ki στην πρακτική που αποκαλούμε Reiki. Usui Reiki.

 

Δήλωσε θέση εδώ 

Κατωχήρωσε την θέση σου και κέρδισε 10% έκπτωση στο σεμινάριο Ayurvedic Massage, Δες εδώ

Τι προϋποθέτει ότι αυτό είναι Reiki Κατά τον William Lee Rand

  • Η δυνατότητα να γίνεται θεραπεία προέρχεται από συντονισμό και δεν είναι κάτι που αναπτύσσει κάποιος από μόνος του.
  • Η τεχνική θεραπείας είναι μέρος του συστήματος που προέρχεται από τον ιδρυτή της.
  • Η θεραπευτική ενέργεια, δεν είναι ενέργεια κάποιου θεραπευτή, αλλά προέρχεται και καθοδηγείται από την Ανώτερη Δύναμη.
  • Η θεραπευτική αυτή ενέργεια δεν προκαλεί ποτέ κακό.

 

Στον 1ο βαθμό διδασκόμαστε :

 Σε αυτό το εργαστήριο μας δίδεται :

  • Το εγχειρίδιο του 1ου Βαθμού
  • cd με την αυτοθεραπεία
  • Το πιστοποιητικό του 1ου Βαθμού από τον επίσημο Πανελλήνιο Σύλλογο Ρέικι

Με την Αθηνά Σαλωνίδου Master Teacher Usui Reiki, Karuna Reiki, Angelic Reiki

 

2 λόγια για το σεμινάριο 

Έπειτα από 20 χρόνια εμπειρίας στον χώρο είμαι σε θέση να γνωρίζω τι χρειάζεται ο κόσμος και οι θεραπευτές κάθε συστήματος ώστε να αναπτύξουν το δυναμικό τους στο 100%. Βάση τούτου το Agigma εγκαινιάζει την νέα του υπόσταση ως χώρος σεμιναρίων.

Το Reiki  έρχεται να καλύψει τις ανάγκες του κόσμου να πάρει μια τεχνική στα χέρια του, με την οποία θα μπορεί άμεσα να φροντίζει τον εαυτό του και τους οικείους του. Επίσης είναι η ιδανική τεχνική για θεραπευτές κάθε συστήματος καθώς συνδυάζεται με όλες τις τεχνικές που εφαρμόζονται, ενδεικτικά αναφέρω : Ρεφλεξολογία, Μασάζ, Αρωματοθεραπεία, Bowtech, Shiatsu, Cranio Sacral, Crystal Therapy και πολλές άλλες. Βοηθά τον Θεραπευτή να συντονιστεί καλύτερα με τον ανώτερο εαυτό του και να αποδώσει τα μέγιστα ακόμα και σε συνεδρίες όπως η συμβουλευτική ή άλλες ψυχικές ή πνευματικές διαδικασίες, καθώς τον βοηθά να είναι συντονισμένος και με πλήρη ενσυναίσθηση σε ότι ασκεί. Το Reiqi είναι ένα σκαλοπάτι για να μας πάει πιο κοντά στην φροντίδα του εαυτού μας του συνόλου και της Γης. 

 

Πετράκης Παντελής

Ολιστικός Θεραπευτής

Ιδιοκτήτης του Agigma holistic therapies

 

Ημερομηνία : Σάββατο 24/02/2018 

Ώρες : 10:30 πμ ως 17:00 μμ 

Κόστος: 150€ πλέον ΦΠΑ

 

2 λόγια απο την δασκάλα Αθηνά Σαλωνίδου Master Teacher Usui Reiki, Karuna Reiki, Angelic Reiki

 

Από τις πιό συχνές απορίες που συναντώ στα εργαστήρια του Usui Reiki 1ου Βαθμού είναι γιατί επιλέγω να το κάνω μία ημέρα και όχι δύο, όπως πολλοί άλλοι δάσκαλοι. Το σύστημα που διδάσκω είναι το Thibetan Usui Reiki και εφαρμόζεται από τον δάσκαλο William Lee Rand. Σε αυτό το σύστημα δεν υπάρχουν 4 συντονισμοί/μυήσεις , αλλά 1 δυναμικός συντονισμός, ο οποίος εμπεριέχει το Θιβετιανό Master σύμβολο και το Θιβετιανό σύμβολο ευθυγράμμισης όλων των ενεργειακών κέντρων του μαθητή, Αυτό καθιστά την μύηση πολύ δυναμική και ολοκληρωμένη. Επίσης ο περισσότερος χρόνος του εργαστηρίου χρησιμοποιείται για να πάρουν οι μαθητές όλη την γνώση που αφορά το σύστημα, αλλά και συγκεκριμένοι διαλογισμοί ώστε να συντονιστούν όλοι με την συγκεκριμένη δόνηση. Όπως διδάσκει και η αγαπημένη μου Aura-Soma, το ζητούμενο δεν είναι να κάνεις κάτι αλλά ο τρόπος που το κάνεις !!!

 

Όπως διδάσκει και η αγαπημένη μου Aura-Soma, το ζητούμενο δεν είναι να κάνεις κάτι αλλά ο τρόπος που το κάνεις!!!

Δήλωσε θέση εδώ

Ενδιαφέρεστε για τα εκπαιδευτικά μας σεμινάρια;

Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο +30 28310-22060 ή συμπληρώστε τη παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας!

Image
Βιογραφικό

Πετράκης Παντελής

VISIT US AND YOU 'LL NEVER REGRET IT!

Testimonials

Effective treatments, professional yet friendly atmosphere. You enter crawling and leave flying! ...

Εξαιρετικός!!!  Ένα τράβηγμα στη μέση Ένα τράβηγμα στη μέση και δυο εβδομάδες πόνος!!!  Από την&n...

See the best places to go in Rethymnon with a plan including Agigma Massage & Therapies

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:

ΜΟΝΟ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Δευτέρα - Παρασκευή

10:00 πμ - 20:00 μμ

Σάββατο

13:00 πμ - 17:00 μμ

Κυριακή - Κλειστά