Αιμορροϊδοπάθεια

Αιμορροϊδοπάθεια


Σωματική εμπλοκή
Οι αιμορροΐδες είναι πρησμένα από το αίμα αγγεία στην περι­οχή του πρωκτού και στην απόληξη του παχέος εντέρου. Η δυσ­κοιλιότητα και το επακόλουθο της πίεσης λόγω των κινήσεων του εντέρου αποτελούν την πρωταρχική αιτία.
Συναισθηματική εμπλοκή
Οι αιμορροΐδες αποκαλύπτουν συσσώρευση συναισθηματικής πίεσης που προκαλείται από άγχος και φόβο, τον οποίο θά προ­τιμούσατε να μη συζητήσετε, ούτε θα δείχνατε. Το αποτέλεσμα είναι επιβάρυνση της κατάστασης. Οι αιμορροΐδες μπορούν να εμφανιστούν αν πιέζετε ή αναγκάζετε τον εαυτό σας να έχει περισσότερα. Ισως ασχολείστε με μια δουλειά που δεν σας αρέσει.
Αν οι αιμρρροΐδες εμφανίζονται στο τελευταίο τμήμα του παχέος, εντέρου, ωθείτε διαρκώς τον εαυτό σας να τελειώσει πράγματα. Μήπως ζητάτε πολλά απο τον εαυτό σας ? Μήπως του έχετε δημιουργήσει υπερβολική ένταση, προσπαθώντας να αποκτήσετε κάτι ή κάποιον, ή εξαιτίας της ανασφάλειάς σας για υλικά πράγματα και λόγω της δυσκολίας σας να παίρνετε αποφάσεις?


Νοητική εμπλοκή
Όσο περισσότερο έντονη είναι η εσωτερική σας αίσθηση ανασφάλειας, τόσο περισσότερο μπορεί να υποφέρετε απο αιμορ­ροΐδες. Προκειμένου να διώξετε αυτή την ανασφάλεια, πιέζετε τον εαυτό σας να κάνει πράγματα, για να έχει. Όταν αισθάνεστε ότι τα πράγματα δεν προχωρούν τόσο γρήγορα, όσο θα θέλατε, μήπως «καίγεστε» από ανυπομονησία; Είναι πολύ σημαντικό να αναπτύξετε μια σταθερή πίστη στο Σύμπαν, μια ακλόνητη εμπι­στοσύνη ότι όλα γίνονται όπως πρέπει να γίνουν και ότι ο θεός θα φροντίσει για όλα τα παιδιά Του.


Παροχή βοήθειας - πρόληψη
Μάθετε να συγχωρείτε και να εκφράζετε τα αισθήματα σας ανοιχτά και έντιμα, αναγνωρίζοντας παράλληλα ότι έχετε το φόβο της υλικής στέρησης. Θα συμπλήρωνα στα παραπάνω οτι η σύνηθης εικόνα του ατόμου το οποίο πάσχει απο Αιμορροϊδοπάθεια αποφεύγει να ακολουθήσει τις επιλογές του και να πετάξει απο την ζωή του, ότι πλέον δεν του είναι χρήσιμο αλλα ίσως να είναι μέχρι και βλαπτικό. Ο φόβος της αλλαγής σας κρατάει αιχμάλωτους. Εμπιστευτείτε την φροντίδα του ανώτερου εαυτού σας και προχωρήστε μπροστά.
Σε πιο γήινη προσέγγιση, προφανώς η διατροφή έχει κυρίαρχο ρόλο στην αποκατάσταση της αιμορροϊδοπάθειας, είναι τόσο σημαντικό να φροντίσετε να εμπλουτίσετε την διατροφή σας

Αυξήστε τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες 
με φρούτα, λαχανικά γενικότερα τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίννες και ασφαλώς να αυξήσετε σημαντικά την κατανάλωση νερού!
Σημαντικό να μειώσετε τροφές επεξεργασμένες όπως οτιδήποτε σε σακουλάκι supermarket, αναψυκτικά και τροφές με περίσσια γλουτένης, ζάχαρης και τροφές τις οποίες είναι δύσκολο το σώμα να πέψει όπως πχ κόκκινο κρέας.
Υπάρχει μεγάλη διαμάχη αν τα άτομα με αιμοροίδες θα πρέπει μετά την επίσκεψη στην τουαλέτα να σκοπίζονται με χαρτί ή να χρησιμοποιούν μπιντέ. Η γνώμη του συντάκτη είναι οτι η χρήση μπιντέ βοηθά κατα πολύ.
 
Αιθέρια έλαια.

Το αιθέριο έλαιο λεβάντας έχει τόσα πολλά πλεονεκτήματα που δεν γίνεται να περάσει απαρατήρητο. Είναι εξαιρετικό για την υγεία σας, το δέρμα, ακόμα και για το σπίτι σας, πραγματικά είναι ένα must to στο οικιακό φαρμακείο.


Το αιθέριο της λεβάντας είναι τόσο ωφέλιμο για πλύσεις έπειτα απο κάθε επίσκεψη στην τουαλέτα καθώς δρα αντιμικροβιακά στην περιοχή, στυπτικά στον ιστό και επουλωτικά στην φλεγμονή.

 

 

 

Κρέμα και αγωγή
Στο Agigma Massage & Therapies εμπιστευόμαστε την συνεργασία μας με το Αείζοων Φυσικά Προιόντα

 

όπου και η αγωγή που προτείνουν έχει ήδη γίνει ευγνωμοσύνη απο όσους την δοκίμασαν.Αποτελείτε απο Σαπούνι ελαιολάδου με χαμομήλι και την ειδική αλοιφή αιμορροϊδων .

Η αλοιφή περιλαμβάνει μεταξύ άλλων Λάδι Άγριας & ήμερης ελιάς, πρόπολη, κερί μέλισσας, καλέντουλα, δεντρολίβανο, βελανιδιά, ιπποκάστανο

 

Διαδικασία: Καθαρίστε το σημείο που πάσχει με σαπούνι ελαιολάδου και χλιαρό νερό. Απλώστε μικρή ποσότητα 2 φορές την ημέρα.

 

Ολιστικές θεραπείες
Όπως και στα περισσότερα συμπτώματα οι ολιστικές - συμπληρωματικές αγωγές φέρονται να ανταποκρίνονται θετικά. Στο Agigma Massage & Therapies θα συστήναμε την Ρεφλεξολογία ως κυρίαρχη δίχως αυτό να σημαίνει οτι προσεγγίσεις όπως Bowtech, ομοιοπαθητική και βελονισμός δεν θα έχουν πολύ σημαντικά ωφέλη να δώσουν.

Ελπίζουμε όλα τα παραπάνω να βοηθήσουν όσους υποφέρουν, να θυμάστε οτι τα άρθρα και η γνώση δεν έχει κανένα νόημα αν δεν γίνει πράξη. Μην υποτιμάτε ότι σας συμβαίνει, αναλάβετε τις ευθύνες σας και κάνετε πράξεις! Για όποια διευκρίνυση ή ερώτηση μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.


***Οι συμβουλές των ειδικών δεν μπορούν να αποτελέσουν διάγνωση, ή εξατομικευμένες συστάσεις για θεραπεία. Οι πληροφορίες που παρέχονται από τις συμβουλές των ειδικών δεν αντικαθιστούν την ιατρική συμβουλή ή αντιμετώπιση.
**πηγή: "Αγάπησε τον εαυτό σου" Συγγραφέας Lise Bourbeau
*Αν θέλετε να διαβάσετε κάτι που να σας αφορά, σχολιάστε το κάτω απο την δημοσίευση στην facebook page


Πετράκης Παντελής 
Ολιστικός Θεραπευτής 

Share this Post:
Pantelis Petrakis
Ο Παντελής Πετράκης τελείωσε τις σπουδές στο Natural Health Science στην Αρωματοθεραπεία με την Πόπη Καννά, το Λεμφικό Μασάζ με τον Μάριο Νικολάου και την Ρεφλεξολογία όπου του δόθηκε και αριστείων το 1998 με τον καθηγητή – δάσκαλο Κυριακίδη Μιχάλη.

Related Posts:

VISIT US AND YOU 'LL NEVER REGRET IT!

Testimonials

Effective treatments, professional yet friendly atmosphere. You enter crawling and leave flying! ...

Εξαιρετικός!!!  Ένα τράβηγμα στη μέση Ένα τράβηγμα στη μέση και δυο εβδομάδες πόνος!!!  Από την&n...

See the best places to go in Rethymnon with a plan including Agigma Massage & Therapies

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:

ΜΟΝΟ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Δευτέρα - Παρασκευή

10:00 πμ - 20:00 μμ

Σάββατο

13:00 πμ - 17:00 μμ

Κυριακή - Κλειστά