Χριστούγεννα,

Χριστούγεννα,

Χριστούγεννα !

Είναι υποχρεωτικό να είμαι καλά ?

Σήμερα το πρωί έλαβα ένα μνμ απο μια κοπέλα-πελάτισσά μου … «Τα Χριστούγεννά μου χτες ήταν τα πιο μαύρα της ζωής μου» .

 

Αισθάνομαι τον εαυτό μου ένα παρατηρητή όπου παρακολουθώντας εσάς … προσπαθώ να βελτιώνω τον εαυτό μου. Προφανώς λοιπόν γράφω για εσάς ώστε να μαθαίνω εγώ, ελπίζω κάτι να πάρετε και εσείς.

 

Δεν είναι σίγουρα ο πιο τέλειος τίτλος για ένα άρθρο Χριστουγέννων αλλά αλήθεια είναι εκείνη η κοπέλα η μοναδική που δεν είχε χαρούμενα Χριστούγεννα? Είναι δεδομένο πως όλοι όσοι γέλασαν αυτά τα Χριστούγεννα όντως ήταν χαρούμενοι? Αλήθεια γιατί θα πρέπει να είμαστε χαρούμενοι τα Χριστούγεννα? Πως θα σας φαινόταν η απάντησή μου  προς εκείνη «πόσο τυχερή είσαι που δεν πέρασες καλά τα Χριστούγεννα» ?

 

Ζήστε τα συναισθήματα που νιώθετε άσχετα με το πώς τα στερεότυπα προστάζουν να τα ζήσουμε λόγω ημερών, λόγο ευγένειας, λόγο «ΠΡΕΠΕΙ». Το μόνο που σας ζητάω να θυμάστε είναι ότι

 

  1. Είστε μαγικά πλάσματα και αξίζετε την αγάπη και την εκτίμηση στο πρόσωπό σας
  2. Τα πάντα μας διδάσκουν, καταστάσεις, συγκυρίες, άτομα. Βρείτε το δωράκι που φέρνει η αναποδιά.
  3. «Τα περίμενα αλλιώς»… σταματήστε να έχετε προσδοκίες, αφήστε τα πράγματα απλά να συμβούν και έτσι πάντα θα είναι σαν πρώτη φορά.
  4. Ο χριστός γενάτε κάθε φορά που γεννιέται μια ελπίδα. Ε ας μην είναι υποχρεωτικά στις 24 Δεκέμβρη, μπορεί όμως να είναι τις 364 υπόλοιπες μέρες του χρόνου.

 

Τα βασικά τα είπαμε τα παρακάτω είναι απλά σκέψεις, όποιος θέλει συνεχίζει, οι υπόλοιποι απλά μοιραστείτε το αν σας άρεσε.

 

Μεγαλώνοντας σε μια κοινωνία αναπόφευκτα μαθαίνουμε στα «Πρέπει», είναι τόσα πολλά τα άτιμα που ξεκινάνε από το πότε «πρέπει» να φάμε, να διαβάσουμε, να ξεκουραστούμε και φτάνουν μέχρι «Πρέπει» να διασκεδάσεις και να περάσεις όμορφα. Στον γραπτό λόγο ακούγεται πιο ισχυρό το παρανοϊκό της υπόθεσης , «Είναι Χριστούγεννα ΠΡΕΠΕΙ να περάσω καλά».

 

Τι λες ρε άνθρωπε, αλήθεια τι είναι αυτά που λες ? Θα περάσω καλά επειδή πρέπει? Και αν δεν θέλω να περάσω καλά δηλαδή? Αν μου συμβαίνουν πράγματα που θα πρέπει να τα βιώσω με θλίψη? Δηλαδή έχω την στεναχώρια μου και επίσης θα πρέπει να νιώθω και περισσότερο άσχημα επειδή «Πρέπει» να περάσω καλά? Δεν έχω όρεξη να περάσω καλά, έχω όρεξη να είμαι χάλια και θέλω να το απολαύσω!

 

Έχω παρατηρήσει ότι εξελισσόμαστε βρίσκουμε τον εαυτό μας και παίρνουμε απόφαση να βελτιωθούμε τις περισσότερες φορές μέσα από θλίψη. Πολύ δύσκολα σε μια κατάσταση άκρατης ευεξίας θα προσπαθήσουμε να βρούμε και να βελτιώσουμε πράγματα στον χαραχτήρα μας δεν συμφωνείτε?

 

Εσύ χθες, βραδιά Χριστουγέννων, που δεν ήσουν καλά , αλήθεια θεωρείς ότι πέρασες καλύτερα με το να προσποιείσαι χαμόγελο? Εσύ που έμεινες μόνος στο σπίτι, αλήθεια ήταν το μοναδικό βράδυ που συνέβη αυτό? Εσύ που χώρισες, σε νοιάζει που ήταν Χριστούγεννα ή το ότι χώρισες? Εσύ που είσαι στο νοσοκομείο σε νοιάζει που δεν είσαι σπίτι σου περισσότερο από ότι δεν ήσουν και προχθές ή περισσότερο από το να επιστρέψεις υγιείς? Εσύ που πέρασες ΚΑ ΤΑ ΠΛΗ ΚΤΙ ΚΑ θα προσπαθήσεις να βιώνεις έτσι τις στιγμές σου στο μέλλον ή …. Θα περιμένεις το Πάσχα πάλι ?

 

Η ερωτήσεις μου είναι οι εξής:

Αν δεν ήταν Χριστούγεννα χθες θα ήσουν πάλι στεναχωρημένος?
Το ότι ήταν Χριστούγεννα χθες σε έκανε περισσότερο στεναχωρημένο σε αντίθεση αν πέρναγες το ίδιο συμβάν μια άλλη μέρα ?
Αν δεν πέρναγες καλά μια άλλη μέρα του χρόνου θα σε πείραζε το ίδιο ?

 

Σωστά καταλήγετε, οι προσδοκίες και τα στερεότυπα που έχουμε φτιάξει μεγαλώνοντας έρχονται και μας κάνουν να μην απολαμβάνουμε την στιγμή και όχι τα γεγονότα .

 

                Τελειώνοντας θα μοιραστώ μαζί σας μια σκέψη των 17 μου:

 

Αν ο Δημιουργός δεν ήθελε να βιώνουμε χαρά δεν θα έστελνε το γέλιο

Αν ο Δημιουργός δεν ήθελε να βιώνουμε θλίψη δεν θα μας έδινε την ικανότητα να κλαίμε

Αν ο Δημιουργός δεν ήθελε να πεινάμε δεν θα έστελνε την πείνα κοκ.

 

                Τα έστειλε όλα αυτά διότι ήθελε να τα βιώσουμε, ας τα βιώσουμε λοιπόν δίχως να τα ποινικοποιούμε, ας βιώσουμε την θλίψη μας και ας την απολαύσουμε όπως επίσης, ας βιώσουμε την χαρά μας καθώς και όλα μας τα συναισθήματα. Ας αποφύγουμε μόνο το να μείνουμε σε ένα συναίσθημα για πολύ, διότι αυτό είναι το μπλοκάρισμα εκεί ξεκινάει το παράδοξο. Ας επιτρέψουμε την ροή στην ζωή μας και την ελευθερία μας να βιώνουμε τις δυνατότητές μας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ δίχως να σκεφτόμαστε τα «ΠΡΕΠΕΙ»

 

Σας αγαπώ και ελπίζω κάθε μέρα να αγαπώ και εμένα περισσότερο !

Σας εύχομαι να απολαμβάνεται τις στιγμές σας !

Συγνώμη για το μακρύ άρθρο … πάρτε μια αγκαλιά ! Share this Post:
Pantelis Petrakis
Ο Παντελής Πετράκης τελείωσε τις σπουδές στο Natural Health Science στην Αρωματοθεραπεία με την Πόπη Καννά, το Λεμφικό Μασάζ με τον Μάριο Νικολάου και την Ρεφλεξολογία όπου του δόθηκε και αριστείων το 1998 με τον καθηγητή – δάσκαλο Κυριακίδη Μιχάλη.

Related Posts:

VISIT US AND YOU 'LL NEVER REGRET IT!

Testimonials

Effective treatments, professional yet friendly atmosphere. You enter crawling and leave flying! ...

Εξαιρετικός!!!  Ένα τράβηγμα στη μέση Ένα τράβηγμα στη μέση και δυο εβδομάδες πόνος!!!  Από την&n...

See the best places to go in Rethymnon with a plan including Agigma Massage & Therapies

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:

ΜΟΝΟ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Δευτέρα - Παρασκευή

10:00 πμ - 20:00 μμ

Σάββατο

13:00 πμ - 17:00 μμ

Κυριακή - Κλειστά